11 Aralık 2007 Salı

2.ayda neler oluyor

ben hastayim ve sen benim yanima gelebilmek icin turlu numara yapiyorsun. artik keyifli banyo seanslarin basladi. su da ayaklarini cirpan bir dogukanimiz var. hele de muzik varsa ortamda uslu uslu yuzdurulmeni bekler bir halin var.

uzun suren banyo deneyimsizliklerinin ardindan suna karar verdik: ne bebek kuveti, ne ag ne de sunger hicbiri rahat degil. eger ortam uygunsa seni dikkatlice kucagimiza alip kuvetin icine kendimizde girip yikiyoruz. hem cok keyifli oluyor hemde daha kolay.





ancak 2 aylik bir anne deneyimi ile fikrimi sorarsan bebek kuveti sadece ilk birkac banyo gerekli ve bu durumda fisher'in gizoskonun kizina aldigimiz ilk 8 ay icin olan bebe kuveti cok iyi. ve bence daha ekonomik. cunku diger kuvetlerin ayagi vs.i derken daha pahaliya mal oluyorlar eger bebeklerin oturma donemi basladiktan sonra normal kuvette yikandiklari aparatlara gecilmez ise. ilk dogdugun gunlerde cam gibi olan vucudunu korumak icin seni sabunlu suda kavramak cok zordu. once sirt ustu seni kolumuzun uzerine yatirip sikica elimizle kavriyorduk. boylece kafani idare etmek daha kolay oluyordu. daha sonra gene tek kol uzerinde seni yuz ustu kavriyorduk. basindan suyu akitip havluya sarip odana goturuyorduk.


ilk bebek banyosu genelde korkutan birsey ama mutlaka bulunmasi gerekenler sunlar:



  • bebek kuveti

  • yatak sunger (agi onermiyorum)

  • bebek sampuani (chicconun kokusu cok guzel)

  • temizleme sungeri

  • tulbent*

  • bebe havlusu

  • kova

  • suyu dokebilmek icin bir tas veya ona benzer birsey.

*tulbent cok sart bisey cunku hemen suyu emiyor ve kurulanmani sagliyor.

banyonun hava sicakliginin normalden birazdaha fazla olmasi urkmeni onledi. ayni sekilde fanli bir isitici ile odanida seni odaya getirene kadar 1kac derece isitiyoruz. bu da giyinirken cok rahat davranmamizi sagliyor.
bebeyaginin surekli kullaniminin dogru olmadigini dusunuyorum eger vucudun yeterince nemli ise fazla yag ve pisik kremi gereksiz.
cunku asiri nem bebek cildinde acilmalara neden oluyor. bu nedenle seni iyice kurulamak daha iyi oluyor.

iste boyle

Locations of visitors to this page Who links to me?