15 Nisan 2009 Çarşamba

Bak Ogul bu soyleyeceklerim cok onemli


Sen tanimazsin kucugum,
Bu ulkede cok yillar oncesinde Ataturk isminde sari saclari altin isiltisinda karanliklari yok eden, mavi gozleri denizler kadar derin cok akilli bir adam vardi. Cok iyi oku bu satirlarimi, cunku 1938den beri bu kafa yapisinda olan bir adam daha bu ulkeye gelmedi. Hatta dunyada da bir esi benzeri hemen hemen yok.
O kadar akilli bir adamdi ki, kizlara, kadinlara kimsenin vermedigi oncelikleri verdi. O donemlerde insanlar bugun bayildiklari ulkelerde doktorluk unvanina kizlari layik gormezken, o kizlarin okumasi icin, aydin bir ulke icin, kadinlara vatandaslik degerini verdi.
Yuzyillardir kadinlar boylesine bir paha ile karsilasmamislardi. O gune kadar cinsel, dinsel, ticari bir meta olan kadinin, annelik gibi bir unvan ile en degerli varlik olduguna dikkati cekti. O emin ol bu yuzyilda bu dunya uzerindeki en zeki adamlardan birisidir. Simdi kadinlar Ata'mizin ve ecdadimizin bize vermis oldugu bu degerlerin pesindeler oglum. eger erkeklere bir baska deger yuklemis olsa idi simdiye kadar belki de bu elimizde olan bagimsiz ulusumuz olmayabilirdi. Ama o akilli bir adamdi ve ulkeyi biz cagdas kadinlara emanet etti. akli, vicdani hur kadinlara. kimsenin dusunce esareti altinda olmayan kadinlara. biz senin neslin icin bagimsiz ulusumuzun bekcileriyiz.
Sen de Ata'miz kadar akilli ol oglum ve kadinlara hakettikleri degeri ver. Asla yozlasmis dusuncelerle ne bir kadini ne de bir erkegi esaretin altina al. İnsanlara insanca muamele et, kimsenin hakkini cigneme. yaptigin isi serefinle yap.
akilli ol oglum, akilli, Ata'm kadar akilli. aklini karanliklara emanet etme.

Locations of visitors to this page Who links to me?