19 Nisan 2008 Cumartesi

oglusumla kalamis parki ve 6.ay yasam dongumuz







kalamis parki gercekten bir sans bizim icin. gordugum kadari ile etrafta oturan birçok sen yaşta bebek ve daha buyuk cocuklar burayı cok seviyorlar. surekli etkinlik ve yesil kirlar hem senin icin hem de bizler icin buyuk imkan.

kalamis parkinin tam karsisindaki evleri cok seviyorum, onlerinde kocaman bir yesillik arkasinda deniz ve istanbul manzarasi. tatli bir huzur almaya geldik der gibi heryer. boylesine hava alabilecegimiz biryerde yasamak inan cok buyuk sans. senin icin oyun oynayacak cok buyuk bir alan var. bir suru arkadas edinmeye basladin. kum havuzunda cocuklari dikkatle izliyorsun. hemen yaninda fenerbahce ve yelken kuluplerinin birsuru spor tesisinin olmasi da cabasi. umarim spora veya sanata egilimin olur ve hayatinin bir kosesinde hep ugrasi alanin belki de meslegin olarak kalir.

en ciddi isin bu ara oyuncaklarinla oynaman. insan oyuncak oynarken eglenir degil mi ama senin icin bu durum daha cok ogretici ve sen bunun bal gibi farkindasin. oyun oynarken ciddi ifadeni hic birakmiyorsun.
birde herseyi dislemen gerekiyor. torbalara da gicik oluyorsun. once hosuna gidiyor cekistirmeye basliyorsun. cikan hisirti sesi seni mutlu ediyor ama disine goturunce disinin kovuguna gitmeyecek kalinlikta oldugunu anlayinca cok kiziyorsun.

bizle beraber pisenden mutlaka tadiyorsun, cok baharatli ve tuzlu olmayan seyleri veriyorum ama peynirin cok da suyunu cikartmak niyetinde degilim. hersey tadimlik ve yavas yavas alisilacak. puturlu yedirme konusundaki cabam! sonuc verdi. puturlu yeme konusunda sorun yok. surekli aseptik kosullardan buyumemen icin elimden geleni yapiyorum yani normal yasam olgumuzda seni de olagan kosullarda buyutmeye calisiyoruz. senin bu konuda uyumlu olmana hayranim ama kendimizi de rahat oldugumuz bircok konu icin kutluyorum. bebekle disari cikmak kac dakikanizi alir? derlerse maksimum eger giyinik degilsen 10dk. giyiniksen bizimle ayni hizda. disarida misafir oldugumuz yerden bebek uyurken yerinden kaldirilmaz mi? hayir kaldirilabilir, usulca kulagina durum aciklamasi yapilir, cok sarsmadan arabasina konur ve evine goturulur. uyku sorunumuz var mi? hayir. ne oldugu belirsiz koy pazarlarindan alisveris yapilir mi? kendi yetistirmedigim hicbirseyden emin olmam kuzum o yuzden biz ne yersek o. zaten emdigin sutten de benim yediklerimde ne iyi ne kotu ise aliyorsundur. ama elbette yavas ve temkinli. yogurt evde mi mayalanir yoksa hazir mi verilir? valla evde mayalamak guzel ama pastorize yogurtlardan da memnunum. sindirimi zor olan bir yiyecek bu nedenle hergun az ama duzenli veriyoruz. hazir sise gidalardan versek mi vermesek mi? o anda ne uygunsa o, eger evde guzel sebzeler varsa sana hemen corba yapabilirim, yoksa hemen bir sise mama yiyebilirsin. onemli olan buyume egrin ve genel saglik durumun. duam hep saglikli olman. ve asil onemlisi genetik mirasinin iyi olmasi. cunku kimi camurda yatar hasta olmaz, kimi pamuklara sarili buyur hep hastadir. hastalik kotu birsey o yuzden temkinli, izleyici ve en onemlisi sansli olmak gerekiyor. dedigim gibi umarim genetik kombinasyonun iyidir diye dua ediyorum. gerisi, tum soylenilen ve tum vesvese yapilan yiyecek konulari gereksiz.

Locations of visitors to this page Who links to me?