1 Eylül 2008 Pazartesi

Seferihisarda yazlik tamiri ve Dogukan Usta

Gectigimiz cuma gunu Zafer abimizide alip hepberaber yazligin durumunu gormeye gittik. 20 kusur senedir denizin dibinde hic ellenmeden duran bir bina nasil olabilirki diyordum icimden. Allahtan zamaninda iyi malzeme ile yapilmis, ama kaba insaattan yeniden baslamak gerek. Logar tikanmis, su tesisati ve elektrik tesisati bozulmus, pergola ucmus, cati cokmek uzere, iceride yaban arilari ve kuslar yuva yapmis, balikcilar mutfak dolaplarini yakip isinmislar.

Durum vahim ama niyetliyiz binayi kurtarmaya. cunku tam sana gore oldugunu dusunuyoruz, onu sahil, bahce kapisindan sahile inmek gibisi var mi, yeni sahil koruma kanuna gore denize 150mt den yakin yapilasma yasagi var bu nedenle, eski donemde yapilan nadir yapilardan kalmis evimiz.

Zafer abi super bir kalfa, acaip akilli, 92-93 doneminde komando olarak sirnakta gorev yapmis, gozu pek bir adam. Seferihisar sade, ama cok kalabalik bir yer. gececi gencler ve gunduzcu emeklilerden olusan bir kalabaligi var. deniz tam cocuklara gore, 50mt gitsende hala belinde. ruzgar kuvvetli esiyor ama sabah ve aksam deniz cok guzel. ve en guzel tarafi oyle suslu puslu cok fazla otel yok. kafa dinlemek icin birebir gorunuyor.

Zafer usta ramazan doneminde ekibini toplayip gidecek ve evimizi yeniden insaa edecek. hersey daha iyi ve guzel olacak. babaanneni dedeni alip gidecegiz umarim seneye. hatta anneannen ve dedeni de goturmek istiyoruz eger isterlerse kuzum.

yolculuk seninle giderken cok keyifli idi ama herzaman oldugu uzere donerken cok rahatsiz hissettin kendini, daha dogrusu sıkıldın. ozellikle 12:30 bandirma hava muhalefeti nedeni ile iptal olunca yola topcular iskelesinden gecmek uzere devam ettik. keske yenikapi-harem hatti da calismaya baslasa. o zaman daha kolay olacak sanirim gidip gelmesi.

uzun zamandir bir ev dekore etsem nasil olurdu diye planlarim vardi, sanirim bu ev benim dekorasyondan anladigim ne ise onu gostermek icin uygun bir alan olacak. simdi yapi malzemeleri cok cesitli ve bol. oncelikle verandalar ve evde tum odalar seramik olacak, basit gozu yormayan, kolay silinen ve temiz gozuken. tum cam-kapi ve veranda ustu pergola sistemleri pimapen olacak. bir daha boyama derdi olmasin diye. tum pencerelerin boyutlari genisleyip-uzuyor. ana giris katinda salonun verandaya bakan kisimlari yere kadar cam oluyor, gerektiginde kapilar acilip, salon da verandaya acilabilsin diye. acik mutfak olayini sevmesemde malasef yeni mutfak yapamiyoruz ve acik mutfak devam edecek. ama sanirim ona da soyle cam tugla kesitlerle bir oturma gurubu ile kesebilecegiz. hayaller cok maliyeti yukseltmeden evi derlemek-toparlamak gerek

sen tum bu isleri planlarken yanimizda idin ve bize ekip ruhu kattin, uyumlu olman, bize arkadaslik etmen muazzam bitanem. surekli kendi dusuncelerini aktarmaya calistin. bu ara kelimeler japoncadan turevleniyor gibi cikiyor. bu benimmm mi derken komik bir halin var. ama hersey taklit. birisi nasilsin doukan diyince eiiim demen disinda.

yolda yanimizda m&s'den buldugum renkli muzikli kitaplarin cok ise yaradi. tek tek sayfalarini acip sana anlattiklarimi dinlemeye basladin. bazen buuuuuuu diye elini bir yere koyuyorsun ve bir sure anlattiklarimi dinliyorsun. oyle artik sayfalar arasinda kosturma olayimizin hizi kesildi. tek kotu birsey (bence- sence olmayabilir) denize girerken isteksiz olman. halbuki deniz bu sefer cok sicakti ve neden sevmedin bilmiyorum. ciglik cigliga girdik ve ciktik. biraz yuzdun, yuzdugun surece cok mizmizlanmadin ama surekli kacar modda idin. bakalim denizi sevecek misin? cikar cikmaz hemen uyudun sanirim biraz da kizdin bana:)

boyle cabucak gecti tatil-is karisimi gunlerimiz

tum uyumun icin tesekkur ederim biricik oglum

muccks

annecugun

Locations of visitors to this page Who links to me?